Over ons

Folkert de Vries schilders is een ervaren schildersbedrijf met een gemotiveerd team. Door de jaren heen hebben wij mogen bewijzen dat we bij verschillende projecten de kneepjes van het vak beheersen. In ons portfolio kunt u projecten vinden van het schilderen en onderhouden van bijvoorbeeld de historische molen van IJlst, het onderhouden van grote boerderijen en natuurlijk variërende buiten- en binnenschilderwerken. Naast schilderen bent u bij ons ook aan het juiste adres bij het zetten van verschillende beglazing, houtreparaties, wandafwerking, behangen, stickers en reclame, belettering.

Bent u op zoek naar een vakschilder of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Ontmoet het team

Folkert de Vries

Folkert was vanaf zijn zestiende jaar bij zijn vader in dienst. Hij was toen al in het bezit van zijn diploma Aspirant gezel schilderen, daarna ging hij één dag in de week naar school om zo zijn diploma Gezelschilderen te behalen. Om het boekje compleet te krijgen is hij daarna naar de avondschool in Groningen gegaan om zijn Ondernemers diploma te halen. Na 20 jaar ervaring als schilder zijn we per 1 januari 1996 voor ons zelf begonnen. In januari 2000 zijn we een V.O.F. geworden en werken nu zomers met z’n vieren.

Remco de Vries

Vanaf 1 januari 2017 is Remco firmant van de V.O.F. geworden. Remco heeft zijn schilders diploma behaald op het Marne College in Bolsward. Hierna heeft hij de MBO opleiding tot Decoratieschilder op het CIBAP te Zwolle afgerond. Hij gaat naast het schilderwerk de werkzaamheden uitbreiden met reclame werk, zoals bestickering/belettering van auto’s, boten, ramen, gevels, gevelborden en dergelijken.

Jorn de Vries

Naast Remco is ook Jorn op 1 januari 2017 van de V.O.F firmant geworden. Vanaf zijn zestiende werkt hij al binnen het bedrijf en kent hij de kneepjes van het vak door zijn ervaring binnen het bedrijf en de opgedane kennis van zijn studie. Jorn heeft zijn schilders diploma behaald bij de Schilders^Cool in Leeuwarden.

Een bedrijf met een eeuwenoude geschiedenis

Ons bedrijf is een bedrijf met een eeuwenoude geschiedenis, waarbij de aanleg voor het schilderen inmiddels in de genen is genesteld. In ± 1810 kwam Gerben de Vries, geboren in 1768 in Joure, naar IJlst en was “verwer en glazenmaker”. Ook zijn vrouw Sijtske Piebes Zijlstra stond te boek als “Verwersche”. Sindsdien is het schildersbedrijf overgegaan van vader op zoon en middels zijn we de zevende/achtste generatie schilders in IJlst.